Fyne Audio Innovatieve luidsprekers

Fyne Audio F500-Isoflare

Bijzondere luidsprekers

Hier introduceren wij graag bijzondere luidsprekers die door hun innovatie een doorbraak betekenen. Ontdek welke dat in onze ogen zijn;

Fyne Audio luidsprekers buitengewone stereo-afbeelding

Fyne Audio bouwt niet zomaar speakers, ze ontwikkelen zelf vooruitstrevende technologieën. Lees hoe ze dat hebben gedaan;

Paul Mills en Anji Sosna besloten dat na een decennia lange carrière bij Tannoy de tijd rijp was om het principe van de puntbronweergave nieuw leven in te blazen. Het is immers een lange tijd stil geweest op het vlak van puntbronweergave.
Mills en Sosna hebben hun verbeterde principe IsoFlare™ genoemd. Het principe van meerdere puntbronnen (speakerunits) in 1 speaker is al langer achterhaald. Een zangeres heeft immers ook maar 1 mond en geen 2 of 3 . Door de tweeter in het center van de middentoon te plaatsen heb je 1 puntbron. Een principe dat we ook bij Tannoy en KEF luidsprekers vinden. 

Exclusieve Fyne Audio eigenschappen

De Fyne Audio luidspreker is een puntbronweergever, waarbij de tweeter in het akoestisch centrum van de mid/laagweergever is gemonteerd.

IsoFlare is een evolutie van de Dual Concentric coaxiale driver. Deze speaker-in-speaker unit zet een ongekend stereo beeld neer in je luisterkamer. Zelfs als je de speakers niet optimaal kan plaatsen dan zorgt de IsoFlare unit voor een ongekende nauwkeurige plaatsing van het geluid.

De Fyne manier van laagweergave heet BassTrax™

Deze laagweergever zorgt voor het vermijden van reflecties daardoor is plaatsing van de luidsprekers minder kritisch. Ook BassTrax is een revolutionaire verbetering in de laagweergave.

Zoals je op de onderstaande foto kan zien is de bassreflex opening aan de onderzijde van de speaker. De luchtverplaatsing in het laag komt neer op een kegel waardoor de spreiding zeer gelijkmatig gebeurt en niet richtingsgevoelig is zoals bij andere speakers.
Deze kegel wordt de BassTrax Tractrix profile diffusor genoemd. Een overeenkomst met Isoflare is dat de plaatsing weer iets minder belangrijk is doordat het geluid gelijkmatig naar alle kanten verdeeld wordt.

FineFlute is nog zo’n Fyne Audio ontwikkeling. Door de ophangingsrubbers van units van een asymmetrisch patroon te voorzien, weet Fyne Audio elke vorm van kleuring te voorkomen wat vervolgens zorgt voor een zo muzikaal accuraat mogelijke weergave.

De productielijn van Fyne Audio

Bij Fyne Audio vinden we verschillende productlijnen terug.

F1 Serie, de absolute toplijn, voor wie geen compromissen wil sluiten en gewoon het beste wil.

F700 Series, voor de doorwinterde audiofiel met een gezond budget, tot deze behoren ook de F501SP en F502SP (onze persoonlijke favorieten)deze laatste zijn slechts in beperkte aantallen beschikbaar. Wij hebben ze alvast in demo gezet J

  • F500 Series de ideale high end instapper,
  • F300 Series luidsprekers ongekende prijs kwaliteit,  
  • F300iC en de F500iC Series, zijn high end inbouw speakers.

Kijk hier voor de volledige prijslijst;

Prijslijst Fyne Audio pdf