Over streaming en innovatieve netwerkspelers

Cocktail Audio specialist in streaming

Streaming van muziek via het internet werd jarenlang gezien als de stiefdochter van Hifi weergave. Het was iets waar elke audiofiel van gruwelde en zei deze streamingdienst nooit te zullen gebruiken. Door de opmars van onlinediensten zoals Spotify en Deezer was dit echter niet te stuiten. Waar het ooit begon met MP3-files heb je nu formaten gaande tot DSD en MQA waarvan ‘wordt gezegd’ dat ze beter klinken dan CD.

Inmiddels is de internetverbinding stabieler en zijn er meer mediadiensten voor streaming beschikbaar zoals Youtube Music en Apple Music. Ook het on demand platform Tidal trekt muziekliefhebbers over de streep om audio naar hun gewenste apparaat te streamen. Met dit muziekplatform beleef je meer luisterplezier door de geluidskwaliteit maar ook omdat de uitgebreide metagegevens veel toevoegen aan de inhoudelijke informatie over het af te spelen muziekbestand. Zo blijf je betrokken bij de muzikant en zijn oeuvre.
Hierdoor vergeten we bijna de radio. Je vertrouwde radioprogramma kan je tegenwoordig ook streamen.

Elke audioliefhebber heeft om al deze redenen nu wel één of andere vorm van streaming in de set- up. Over de verschillende bestandsformaten willen we hier niet uitweiden, daar is meer dan genoeg over te vinden op het net. We willen hier liever stilstaan bij één audiomerk dat eigenlijk niets anders maakt dan streamers en waar ik dan persoonlijk nog steeds heel tevreden over ben.

Cocktail Audio specialist in streaming

Toen ik rond 2015 op zoek was naar een opvolger voor mijn Naim streamer kwam ik na een lange zoektocht terecht bij Cocktail Audio.  Ik wilde best wel wat geld spenderen aan een streamer maar hij moest compleet zijn en over een goede DAC beschikken. Ook een harde schijf en DAB+ maar vooral een gebruiksvriendelijke interface vond ik belangrijk. Zo kwam ik terecht bij Cocktail Audio, deze had alles wat ik zocht en zoveel meer.

Cocktail Audio specialist in streaming

Cocktail Audio heeft zich gespecialiseerd in één high-end segment: streamers, met ingebouwde DAC en/of versterker of gewoon puur digitaal. Zij innoveren nog steeds en brengen de meest complete en meest uitgebreide streamers op de markt. Prijsklasse van 649 euro tot 5199 euro incl. BTW. Er is zeker één van de negen modellen die bij je past.

Kwalitatief is dit echt topmateriaal, de service is fantastisch en de updates zijn gratis. De invoerder staat er op dat zijn verdelers hun producten goed kennen en ook gebruiken. Bij problemen bieden zij snel een oplossing, de meest voorkomende (gebruikers)problemen kunnen ook onmiddellijk opgelost worden. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat het toestel moet verzonden worden naar de invoerder ter nazicht.  Je leest het goed, ik ben fan en dus was het voor mij een logische stap om ook zelf verdeler te worden.

Ook geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website van Servi-Q, invoerder van Cocktail Audio voor België en Nederland.  

Contacteer ons voor meer info of eventueel een demo.

Het is begrijpelijk dat wanneer je een aankoop overweegt, je advies nodig hebt over welk toestel het juiste is binnen uw set-up. Van ons krijg je deskundig advies en demonstreren we met alle plezier uw favoriete muziek via de nieuwste streamingapparatuur van Cocktail Audio. Simpel, omdat we zelf enorm door het merk gefascineerd zijn.

Full Circle Audio is officieel verdeler van Cocktail Audio.