Compacte versterkers met unieke technologie

Heed-versterkers-Abacus-Elixir

Bij Full circle Audio kan je terecht voor vele merken versterkers

Het merk Heed Audio, gespecialiseerd in uniek ontworpen versterkers, willen we onder de aandacht brengen bij de veeleisende muziekliefhebbers en audiofielen.

Heed Audio versterkers compacte afmetingen met groots geluid

Deze versterkers kunnen ondanks hun bescheiden vermogen van gemiddeld 70 Watt aan 8 Ohm per kanaal iedere luidspreker moeiteloos aansturen. Zelfs uitzonderlijk moeilijke belasting van bijvoorbeeld de impedantiegrillige elektrostaten en magnetostaten is geen probleem voor deze uitstekende versterkers.  

Voor stereo gebruiken we 2 keer mono eindversterkers. Voordeel hiervan is dat ze ieder hun eigen voeding hebben, als 1 van de kanalen veel vermogen vraagt dan beïnvloeden de kanalen elkaar niet. Dit geeft rust, balans, autoriteit en snelheid aan de muziekweergave .

Oorsprong Heed bij de Hongaarse broers Huszti en Richard Hay

In de jaren 90 verzorgden de broers Alpar en Zsolt Huszti de import en distributie in Hongarije van een reeks toonaangevende Engelse Hi-Fi producten. Waaronder Ion / Obelisk Systems; ontwerpen gebaseerd op de ideeën van Richard Hay, betrokken bij de oprichting van Nytech en ontwerper bij Radford.

De samenwerking tussen de familie Huszti en Ion was succesvol. Toen Richard Hay zijn activiteiten beëindigde, werden de productie in Hongarije voortgezet onder de naam Heed.

Het ontstaan van de naam Heed is dan ook sterk beïnvloed door de Britse high-fidelity uit de jaren 80 en 90. Het kleine Hongaarse bedrijf koos haar naam als eerbetoon aan de merken die hen het meest beïnvloedden: Ion, Naim, Rega, Epos, Linn (bijna altijd vier letters).

Bij aanvang van haar activiteiten oogstte Heed al snel succes met twee producten: Orbit en CanAmp. De Orbit was een externe voeding voor draaitafels, de CanAmp een hyper-muzikale hoofdtelefoonversterker.

De fundamenten van het merk Heed Audio

  • Onvoorwaardelijke muzikaliteit dankzij de Transcap technologie,
  • eenvoud, geen overbodige elektronische schakelingen en of verlies circuits, gewoon puur van bron naar luidspreker,  
  • compacte afmetingen,
  • en realistische prijzen

Deze fundamenten werden al bij aanvang van de productie duidelijk en blijven tot op de dag van vandaag gehandhaafd.

Transcap technologie in alle Heed versterkers

De toepassing en vervolmaking door Heed van de door Richard Hay ontwikkelde Transcap technologie in al haar versterkers biedt een unieke luisterervaring.

Het ontwerp van de Transcap-technologie ligt in de nauwkeurige afstelling van zijn unieke versterkerschakelingen. Dit stimuleert alle gangbare versterkercomponenten; nettransformator, voeding, spanning en eindversterkertrappen in iets radicaal anders.

Met behulp van deze methode wordt de geluidsweergave vol, warm maar toch helder en levensecht. Aangezien de Transcap-technologie versterkers het elektronische signaal correct vertalen naar de akoestische wereld.

Het leveringsprogramma

Alle Heed producten zijn in-house designs en worden in-house geproduceerd in Budapest. Momenteel omvat het leveringsprogramma een uitgebreid aanbod versterkers, DAC Digitaal Analoog omzetters zoals bijvoorbeeld de Abacus D/A Converter en CD spelers.

De Elixir geïntegreerde versterker bijvoorbeeld neemt een mooie plek in tussen de Transcap-technologie versterkers. Het is de puurste muziekartiest van allemaal, zonder enig technisch compromis en presenteert de muziek moeiteloos.
Naast de eindversterker profiteert ook de koptelefoontrap van het basisidee van de Transcap-technologie. Klasse-A, darlington-aangedreven, condensator-gekoppelde uitgangen voeden de hoofdtelefoon zoals nog niet eerder meegemaakt.

  • 4 analoge en 1 MM phono-ingang voor vinyl
  • klasse-A hoofdtelefoonversterker
  • Transcap – uitgangscondensatortechnologie
  • discrete bipolaire transistorarchitectuur
Heed-versterkers-Abacus-Elixir

Bekijk hier de volledige prijslijst

Prijslijst Heed pdf

Het is natuurlijk onmogelijk om alleen met woorden een muzikale indruk te geven dus adviseren we u graag uitgebreid, maak gerust een afspraak.